Közélet

Simicska: nem a milliárdokat kell nézni

Simicska Lajos (Array)
Simicska Lajos (Array)
Az Orbán Viktorral összekülönbözött vállalkozó meglepődött a legutóbbi jogi döntésen, néha úgy működnek a dolgok, mint egy jogállamban.

Simicska Lajos a Klubrádió riporterével beszélt először Közgépet pozitívan érintő jogi döntésről. A csütörtök délutáni interjú egyperces beharangozójában a korábbi jobboldali vállalkozó értékelte azt a döntést is, amely szerint a cégét korábban kizárták a közbeszerzésből.

Úgy működik, mint egy jogállam

Szerinte ennek egyértelműen politikai okai vannak: „ezek jogon kívüli dolgok”, ezért is lepődött meg a legutóbbi döntésen.

A kizárást bosszúnak, politikai akció részének gondolja. Nem számította ki, hogy mennyi veszteség érte, „mert ha az ember bizonyos döntéseket hoz az életéről, meg az irányvonalról, meg arról, amit kell csinálni, akkor azt nem feltétlenül milliárdokban méri” – mondta.

„Nagyon örülök, hogy bizonyos területeken a dolgok alapvetően úgy működnek, ahogyan egy jogállamban működni kell”.

Ki az az Orbán Viktor?

Simicska Lajos az Indexnek is adott egy rövid interjút, amiben tagadta, hogy kibékülőben lenne Orbán Viktorral: „Na de ki az az Orbán Viktor?” – tette fel a kérdést az egykori jó barát. Majd elmondta, hogy ezzel akarta érzékeltetni, hogy mi a válasz a békülős kérdésre.

Szerinte majd a céges jogászok eldöntik, hogy indítanak-e kártérítési pert.  „Egyet azonban mondhatok: ha Magyarországon tényleg jogállam van, tartsa magát mindenki a jogi keretekhez, mert ha egyszer kikerülnek a hatalomból, az ügyeiket számon fogják rajtuk kérni.” – jósolta a Simicska Lajos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik