Közélet

Röszkén már a rendőrök sem kapnak ellátást

szabó tímea (Array)
szabó tímea (Array)
A PM szerint a belügyminiszternek is le kellene mondania. Az ellenzéki párt „éhező rendőrökről”, 18 órás műszakokról és totális káoszról számolt be Röszkén.

A Párbeszéd Magyarországért felszólította Pintér Sándort, hogy azonnal „adjon tájékoztatást a felmerült szabálytalanságokról, a kivezényelt rendőrök helyzetéről”! A párt közleményében emlékeztetett rá, hogy Szabó Tímea képviselő röszkei tényfeltáró útja lesújtó képet mutatott a hatóságok szervezetlenségéről.

A PM úgy látja, hogy a menekültek ellátása és regisztrálása mellett már a kivezényelt rendőrök étkezésének megszervezése és a friss erők helyszínre szállítása sem működik, az irányítási rendszer összeomlott; a belügyi tárca vezetése képtelen feladata ellátására.

A párt azonnali tájékoztatást, magyarázatot és cselekvési tervet vár Pintér Sándortól, és arra is kíváncsi, van-e elég kurázsi a miniszterben, hogy kimondja, „megbukott miniszterként, és beadja a lemondását”.

A közlemény előtt Szabó Tímea, a párt társelnöke Facebook-oldalán a “Szív küldi szívnek” rovatban küldte el történetét Pintér Sándornak és a kormánynak.

Leírta beszélgetését egy huszonéves rendőrrel, aki délután 5-kor kálciumot, magnéziumot vagy valami vitamint kért tőle, mivel reggel óta nem kaptak enni. Ekkor megjelent egy orvos, aki odaadta saját gyümölcsjoghurtját a rendőrnek. Szabó ironikusan megjegyezte, hogy reméli, a történet tetszett Pintérnek, aki elégedett a rendőrség ellátásával és megbecsülésével ebben az embert próbáló időben.

“Végül is csak maguk helyett állnak helyt ebben az egyre durvább krízishelyzetben úgy, hogy egy kanyi segítséget nem kapnak a kormánytól. Vagy ez is a rendőri életpályamodell része?”

A PM társelnöke azt írta: itt az ideje annak, hogy “önök egytől-egyik távozzanak a posztjukról! Menjenek vissza nyugodtan nyaralni. Elég volt a menekültek, a rendőrök és az összes magyar megalázásából! Önök nem kormányként buktak meg, hanem emberként”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik