Közélet

Kirúgták rasszista antiszemita pesterzsébeti tanítónőt

A saját üzenőfalán nemcsak a tankönyvekről osztott meg információkat, de cigány- és zsidóellenes posztokat is, amit aztán a Klik tűrt tovább.

A Klebesberg Intézményfenntartó Központ a köznevelésért felelős államtitkárság utasította soron kívüli vizsgálatra, mert elítélnek “minden rasszista, antiszemita, gyűlölködő és bármely etnikai vagy vallási kisebbséggel szembeni agressziót, akár az erre való verbális vagy írásos buzdítást”.

Ilyeneket osztott meg a pedagógusnő:

tanitono2.jpg

A tanárnőt a vizsgálat idejére felfüggesztették, de már ekkor jelezték, hogy ha valóban ő posztolta ezeket a Facebookra, akkor elbocsátják. Ez most meg is történt – írja a 444.hu.

Mint azt korábban ugyancsak a 444.hu alapján megírtuk a húsz éve a pesterzsébeti intézményben tanító pedagógus a Facebookon szokott üzenni a szülőknek az iskolai ügyekről. A tanítónőt így a szülőknek ismerősnek kell jelölniük a közösségi oldalon. A tanköbnyvről szóló információk közt azonban a tanítónő hitleres-haláltáboros „viccel” és buzizós kurucinfós megosztásokkal szórakoztatta a szülőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik