Közélet
Röszke, 2015. szeptember 7.
Egy illegális bevándorló érkezik Magyarországra az ideiglenes határzáron át a Horgos-Szeged vasútvonal közelében, Röszke határában 2015. szeptember 7-én.
MTI Fotó: Molnár Edvárd

Menekültek: karácsonyra már senki nem fog erre jönni

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 09. 08. 17:03

Korábban a témában:

Kormányzati forrásból úgy értesültünk, Orbán szerint:

karácsonyra már egyetlen menekült sem Magyarországon át igyekszik Németországba.

Hogy akkor merre? A kormány azzal kalkulál, a szerbek a horvátok felé tolják majd a menekülteket. Alternatíva lehet még a Szerbián át Romániába, onnan hozzánk vezető korridor – ez esetben építjük tovább a kerítést.

Szeptember tizenötödikével szigorodik a Btk. és a menekültügyi törvény. Aki illegálisan lép be Magyarország területére,  s letartóztatja a hatóság, választhat: öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtják, vagy gyorsított eljárásban kiutasítják az EU-ból.

Az eljárás néhány óra alatt lezajlik majd, ehhez tranzitzónánként harminc-harminc bírót telepítünk a határra.

Úgy tudjuk, a kormány felkészült az esetleges kitörési kísérletekre, hiszen, ha a menekülttáborokban, tranzitzónákban elterjed a híre, hogy a Magyarország a menedékkérelmek mindegyikét elutasítja, lesz elkeseredés. Csakhogy addigra törvény is rendelkezésre áll a szankcióra.

Orbán Viktor szerint nincs értelme kvótáról beszélni, ahogy azt már korábban megírtuk, ezt minden fórumon hangoztatja is. A Hende Csaba helyébe lépő Simicskó is elmondta, prioritás a határzár befejezése, amire kormányfő október végéig adott időt.

Orbán Viktornak van terve az európai menekültválság kezelésére. Iszonyatos összegből, 400-500 milliárd euróból uniós alapot hozatna létre, ebből fedezve a menekülteknek a hazájuk közeli táborokban tartását. (Ami nem mellesleg azért is fontos lehet, mert a háborúk remélt befejeztével szükség lesz “munkáskezekre” az újjáépítéshez – márpedig aki addigra valahol Németországban teremt egzisztenciát, nem költözik vissza.)

A kormány úgy számol, idén hatvanmilliárd forintot visz el a menekültkérdés, ebbe ötmilliárddal besegített már az EU, és további 15-17 milliárdot várunk.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.