Közélet

Az osztrákokra mutogat a magyar állami hírtévé

A menekültekkel való bánásmód miatt ekézte az M1 állami hírcsatorna Ausztriát vasárnap esti hírműsorában. Az AP hírügynökség képeire hivatkoztak, melyek közül az egyiken egy osztrák rendőr a nyakánál fogva tart vissza egy „migránst”, egy másikon pedig „ijedt arcú rendőrnő néz az objektívbe, miközben megpróbálja visszatartani a buszra nyomakodó bevándorlókat”. Sőt, azt is felidézik, hogy az osztrák közmédia arról számolt be, hogy hétszáz menekültnek nem jutott szállás Nickelsdorfban.

A riportban bemutatták azt is, hogy az osztrák belügyminiszter a Magyarországról érkező menekültekkel kapcsolatban azt mondta: „Ausztriában biztonságban vannak”. Ezután az M1 megkereste az osztrák belügyminisztert azzal, hogy „az osztrák felfogás szerint a szabad ég alatt töltött éjszaka, és a fotón látható rendőri eljárás a biztonsághoz tartozik-e” és csodálkoztak, hogy vasárnap estig nem kaptak választ.

A riportból nem derült ki, hogy a magyar belügyminisztériumot megkeresték-e például azzal kapcsolatban, hogy Röszkén százaknak nem jutott hely a vasárnap megnyitott menekülttáborban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik