Közélet

Összefogott az egész falu, hogy megkeressék Kálmán gyilkosát

cserbenhagyas-zalaban(960x640).jpg (Array)
cserbenhagyas-zalaban(960x640).jpg (Array)

Nagy sebességel gázolta el a 19 éves fiút egy autó. A nevelőapja reméli, hogy a rendőrség előbb találja meg az elkövetőt, mint ő.

Egész Tápióbicske összefogott a Blikk szerint, hogy megtalálják azt az autót, ami nemrég nagy sebességgel elütötte a 19 éves Kálmánt. A faluban a lap szerint gyakorlatilag magánnyomozásba kezdtek az emberek. Suha Dénes, Kálmán nevelőapja például nem elégedett azzal, ahogy a rendőrök dolgoznak. Szerinte azért nem keresik olyan lelkesen, mert nem egy gazdag fiúról van szó. 

A férfi mindenesetre szurkol, hogy a rendőrség találja meg előbb az elkövetőt, mert tart a saját haragjától. Azt mondja, ha ő találja meg, bántani fogja. 

Kálmán a baleset előtt szóváltásba került egy másik férfival, de ő a baleset másnapján azonnal megjelent, hogy részvétet nyilvánítson és tisztázza magát. A lap szerint a faluban szándékos gázolásra is gyanakodtak, egy olyan sötétkék autót keresnek, aminek megsérült az eleje.  A rendőrök minden térfigyelő kamera felvételét bekérték, valószínűleg meg fogják találni az elkövetőt. 

Az esti bulizásból tartott hazafelé Kálmán, mikor a tápióbicskei Nagykátai úton, amikor egy kocsi nagy sebességgel átgázolt rajta. A Blikk információi szerint a fiatalember fejét az ütközés annyira szétroncsolta, hogy Kálmánnak esélye sem volt a túlélésre. Nevelőapja, a 41 éves Szuha Dénes a szomszédoktól tudta meg, hogy valakit a kis hídnál elütöttek, amikor a fia ágyát üresen találtam, már érezte, hogy baj van.

“Odasiettem és sajnos a fiam feküdt az úton” – mesélte a lapnak a gyászoló apa, aki fenyegetően megjegyezte: “Remélem, hogy a rendőrök előbb fogják meg a mocskot, aki miatt meghalt a fiam, mert ha én kapom el, bántani fogom.”

Tápióbicskén a fiatalembert mindenki szerette, halálának helyszíne szinte zarándokhellyé változott, volt, aki Szűz Mária-szobrott vitt ki, mások gyertyákkal, virágokkal emlékeznek rá. A nevelőapa elmondása szerint Kálmán édesanyja még nem fogta fel a történteket, kisöccsének pedig még el sem mondták, mi történt.

Az ügyben a Nagykátai Rendőrkapitányság várja azokat, akik láttak péntek hajnali 3.30 és 3.45 között Tápióbicskén, a Nagykátai úton egy sötét autót. A Blikk úgy tudja: a helyszín közelében két térfigyelő kamera is működik, felvételeiket a rendőrség már elemzi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik