Közélet

Kilenc éve eltűnt nő holttestét keresték a Tiszában

A szentesi nő rejtélyes körülmények közt tűnt el, de nem bűncselekményként vizsgálódott a rendőrség. Most egy speciális nyomozócsoport újra elővette az ügyet.

A kilenc éve eltűnt Koncz Judit holttestét keresték hétfőn a Tiszában az ORFK nyomozói – tudósít a Délmagyarország. A szentesi nő 2006 nyarán tűnt el rejtélyes körülmények között otthonából.

Rengeteg gyanús körülmény merült fel az ügyben – a nő az eltűnése előtti délutánon fodrászhoz ment, este pedig sms-t írt élettársának, hogy reggelre várja haza. Egy papucsban és hálóingben indult útnak, biciklivel, az éjszaka közepén; a kertben megtalálták az egyik fülbevalóját, reggelre pedig megdöglött házőrző kutyájuk, mert megmérgezték. A rendőrség ennek ellenére nem bűncselekményként, hanem közigazgatási eljárásban vizsgálta az ügyet.

Az ügyben évekig nem történt semmi, mígnem tavaly az ORFK speciális nyomozócsoportja vizsgálódni kezdett. Ez a csoport oldotta meg az országos visszhangot kiváltó szentbalázsi gyilkosságot is, melyben egy 22 éves nő tűnt el – azt az ügyet is közigazgatási eljárásban kezdte vizsgálni a rendőrség.

A nyomozók két hete alaposan átkutatták azt a házat, ahol a nő volt élettársa lakik, de nem tudni, találtak-e ott egyáltalán valamit, mert hírzárlatot rendeltek el az ügyben. Koncz Judit édesapja sem tud semmit – a lapnak azt mondta, a városban azt beszélik, hogy csontokat találhattak az udvaron. De az a szóbeszéd is járta korábban Szentesen, hogy a nő holttestét drótkerítésbe tekerték és a Tiszába dobták. A folyót búvárokkal kutatták át hétfőn a nyomozók.

Az ORFK kiemelt életellenes ügyeket felderítő osztálya a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott az ügyről információt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik