Közélet

Saját anyja gyújthatta rájuk a lakást

Megszólalt az a fiatal lány, aki három hete menekült meg egy nyíregyházi lakástűzből.

A saját anyja gyújtotta rájuk a lakást – ezt mondta az RTL-nek az a húszéves lány, aki három hete menekült ki egy nyíregyházi lakástűzből. Egy negyedik emeleti lakás égett, az ablakon hatalmas lángok csaptak ki.

Viktória édesanyjával élt a lakásban, a tűz idején ott volt velük hétéves unokaöccse is. Az ő kiabálására ébredt fel, megpróbálta eloltani a tüzet, de az egyre jobban terjedt. Végül a kisfiút próbálta menteni, de az visszaszaladt nagynénjéhez. A lány szerint anyja végül megbánhatta, hogy magukra gyújtotta a lakást – az ablakon ugrott ki ölében a gyerekkel. Az asszony meghalt, a kisfiú megmenekült.

A lány szerint voltak jelei anyja mentális problémáinak, amióta elveszítette a munkáját, egyre zavartabban viselkedett. A tragédia napján is orvosnál jártak, de csak későbbre kaptak pszichiátriai beutalót. Viktória az eset óta alig alszik – azt mondta, ha behunyja a szemét, csak a tüzet látja. Idegösszeomlást kapott, egy hétig volt pszichiátrián. Unokaöccse még kórházban van, de az orvosok azt mondták: teljesen fel fog épülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik