Közélet

Ötvenmilliót követel a megölt szigetszentmiklósi lány családja a gyilkostól

Ugyesz-ugyeszi-talar(210x140).jpg (Array)
Ugyesz-ugyeszi-talar(210x140).jpg (Array)

"Én elperelem tőle ezt a pénzt! Meggyilkolta a lányomat, s ezt a fájdalmat, amit okozott a családomnak, nem lehet kifejezni" - mondta a 16 éves áldozat apja.

Csaknem ötvenmillió forintot akarnak annak a szigetszentmiklósi lánynak a szülei, akit 2013 tavaszán ölt meg egy férfi a Duna-parton. A gyilkos ellen indítanak kártérítési pert.

“Én elperelem tőle ezt a pénzt! Meggyilkolta a lányomat, s ezt a fájdalmat, amit okozott a családomnak, nem lehet kifejezni. Elképesztő, hogy még ő kapjon pénzt azért, mert elvette tőlünk Dominikát. Mi ötvenmillió forintra gondolunk, ebben benne van a szülők és a testvérek kárigénye is. Nem az anyagi haszonszerzés motivál, csak az, hogy amit kap majd az államtól, az ne legyen az övé vagy a családjáé. Nem tudom, mennyit ítél majd meg nekünk a bíróság, de az biztos, hogy minden pénzt a kislányom síremlékére fogok fordítani” – mondta az apa a Blikknek

Ahogy arról beszámoltunk, a férfit idén márciusban találták bűnösnek első fokon aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében. Tizennyolc évet kapott.

A vádirat szerint a harmincas évei elején járó férfi – ahogy áldozata is – Szigetszentmiklóson élt. A lány egy korabeli fiúval járt, általa ismerkedett meg későbbi gyilkosával is. Miután szakítottak, a tinédzser többször beszélt az interneten keresztül a férfival, hogy megtudjon néhány információt volt barátjáról. A fiú hallani sem akart a kapcsolat folytatásáról, ám ezt a vádlott eltitkolta a lány elől. Azt ígérte a fiatalnak, hogy szervez egy találkozót a szerelmével, de valójában magának akarta megszerezni őt. Azon túl, hogy közeledni akart hozzá – kihasználva bánatát, tapasztalatlanságát – pénzt és aranyat kért tőle az áhított információkért cserébe. A lány elutasította őt.  2013. árpilis 10-ére találkozót beszéltek meg Szigetszentmiklóson, a Duna-partra. A tinédzser azt hitte, volt barátja is ott lesz – de nem volt. A férfi elmondta neki, hogy kapcsolatot szeretne vele, de a lány ezt nem akarta. A támadó eleinte győzködte, áldozata azonban menni akart, és közölte, ha nem hagyja békén ezzel, szól a szüleinek. A gyilkos ekkor megragadta őt, a földre rántotta, fojtogatta, majd a földön talált téglával többször lesújtott a fejére. A lány meghalt, a férfi a közelben lévő gumiabroncsokkal takarta le a holttestét. Másnap találtak rá.

Nem a szülők az egyetlenek, akik perre mennek. A gyilkossággal vádolt férfi pénzt akar az államtól a börtönben uralkodó embertelen körülmények miatt illetvem, mert állítása szerint a rabtársai összeverték.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik