Közélet

Takargatta az arcát a szegedi lányt megverő börtönőr – fotók

szegedi börtönőr (Array)
szegedi börtönőr (Array)

Több fotó is készült csütörtökön arról a – már csak egykori – börtönőrről a bíróságon, aki a gyanú szerint súlyosan bántalmazta a szegedi egyetemista lányt. A férfit bilincsben, vezetőszáron vitték a tárgyalóterembe, ahol az előzetes letartóztatásáról döntöttek. Az arcát egy iratköteggel igyekezett eltakarni.


Fotó: MTI

A termetes férfiről időközben kiderült, vélhetően kickboxos, egy szegedi egyesület vezetője, II. danos mester. Galambos Péter, Magyar Kick-box Szövetség elnökét a szegedma.hu megkeresésére azt nyilatkozta, „a kick-boxosok minden ilyen cselekményt elítélnek, s elhatárolódnak azoktól, akik elkövetik ezeket, mert semmiképpen sem tartjuk sportemberi viselkedésnek” Hozzáfűzte: addig azonbannem tesznek semmilyen azonnali lépést az ügyben, ameddig nem tudnak biztosat, azonban ha valóban ő követte el a cselekményt, annak következményei lesznek. “Ezen lépések megtételével azonban megvárjuk az illetékes hatóságok döntését. Úgy gondoljuk, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet”

Ahogy arról beszámoltunk, a férfit harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték. A bíróság indoklása szerint azért volt szükség a kényszerintézkedés elrendelésére, mert a férfi többekkel együtt követte el a bűncsekeményt, és ha elengednék, akadályozhatná a nyomozást, mivel összebeszélhet velük. Ráadásul korábban már elítélték garázdaság miatt. A Szegedi Járásbíróság akkor egy évre próbára bocsátotta, amely a múlt év végén járt le. Emiatt a bíróság attól tart, fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Az ügyészség még szerdán erősítette meg, hogy rasszista indíttatású  támadás történt. Az is kiderült, a férfi a Szegedi Fegyház és Börtönben, vagyis a Csillagban dolgozott. Súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak – ezzel gyanúsítják. A bűncselekmény idején még a büntetés-végrehajtási intézet munkatársa volt, de időközben szolgálati jogviszonya – az esettel összefüggésben – megszűnt.

Szanka Ferenc, csoportvezető ügyész beszélt az ominózus estéről is, eszerint a három fiatal hazafelé tartott, amikor egy legalább három főből álló társaság megszólította őket, beléjük kötöttek. A lány barátját bevándorlónak nézték, felszólították, hogy hagyja el az országot. Erre a fiú azt válaszolta, „jobban beszélek magyarul, mint ti”.

Fotó: MTI

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik