Közélet

Megfulladt egy magyar férfi Ausztriában

A 36 éves férfi a Salzburg közelében található Mattsee-be fulladt bele úszás közben.

A szerencsétlenül járt magyar a közelben lakott, és edzett fizikai állapotban volt. Perceken belül a helyszínre érkezett a segítség, a búvárok rövid keresés után közel két és fél méteres mélységből hozták felszínre az elmerült férfit, akit azonban már nem tudtak újraéleszteni.

Szerdán az innsbrucki Baggersee-nál egy 23 éves afgán fiút kellett kimenteni a tóból és újraéleszteni, a rendőrség tájékoztatása szerint tízméteres mélységből hozták felszínre a szerencsétlenül járt fürdőzőt. A Karintiában található Ossiachi-tóban egy 14 éves lengyel fiú vesztette életét szerdán. A rendőrségi információk szerint a fiú beleugrott a vízbe, majd elmerült. Mintegy egy órán át próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

Csaknem két hete egy 15 éves magyar fiú fulladt a Mura folyóba a stájerországi Feldkirchen bei Graz településnél. A szerencsétlenül járt fiú hűsölni akart a folyó vizében. A mentőalakulatok csak napokkal az eset után találták meg a holttestét hatszáz méterre a szerencsétlenség helyszínétől. Július elején a mentőszolgálat egy 23 éves munkatársa fulladt bele a Dunába az alsó-ausztriai Stockeraunál: miután két kislányt kimentett az örvényből, őt ragadta el a folyó. Életét kollégái már nem tudták megmenteni.

Az ausztriai vízimentők arra hívták fel a figyelmet, hogy aki napozás után megy a vízbe, előtte tusoljon le, és csak lassan merüljön alá. Az emberi test csak lassan tud hozzászokni a hidegebb hőmérséklethez, a levegő és a víz közötti tíz-tizenöt fokos hőmérsékletkülönbség nagyon veszélyes lehet a keringésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik