Közélet

Előzetesben a szegedi lányt megverő börtönőr

Ugyesz-ugyeszi-talar(210x140).jpg (Array)
Ugyesz-ugyeszi-talar(210x140).jpg (Array)

A bíróság szerint ha szabadon engednék, akkor a férfi akadályozhatná a nyomozást, ráadásul volt már büntetve.

Előzetesbe került csütörtökön a szegedi lányt megverő börtönőr. A bíróság indoklása szerint azért van szükség a kényszerintézkedés elrendelésére, mert a férfi többekkel együtt követte el a bűncsekeményt, és ha szabadlábon maradna, akadályozhatná a nyomozást, mivel összebeszélhet velük. Ráadásul volt már büntetve garázdaság miatt.

A Szegedi Járásbíróság akkor egy évre próbára bocsátotta, amely a múlt év végén járt le. Emiatt a bíróság attól tart, fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Ahogy arról beszámoltunk, az ügyészség szerdán erősítette meg, hogy egy volt börtönőrt gyanúsítanak a rasszista indíttatású szegedi bűncselekménnyel. Az is kiderült, a férfi a Szegedi Fegyház és Börtönben, vagyis a Csillagban dolgozott. Súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak – ezzel gyanúsítják. A bűncselekmény idején  még a büntetés-végrehajtási intézet munkatársa volt, de időközben szolgálati jogviszonya  – az esettel összefüggésben – megszűnt.

Szanka Ferenc, csoportvezető ügyész beszélt az ominózus estéről is, eszerint a három fiatal hazafelé tartott, amikor egy legalább három főből álló társaság megszólította őket, beléjük kötöttek. A lány barátját bevándorlónak nézték, felszólították, hogy hagyja el az országot. Erre a fiú azt válaszolta, „jobban beszélek magyarul, mint ti”. Megerősítette: az eddigi adatok azt támasztják alá, hogy rasszista támadásról van szó.

A támadó társait még keresik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik