Közélet

Garázdaságért állt bíróság előtt a szegedi lányt megverő börtönőr

bortonor(210x140).jpg (Array)
bortonor(210x140).jpg (Array)

A szegedi Csillagban dolgozott a szegedi diáklányt megverő börtönőr, aki garázdaság miatt bíróság előtt is állt, nemrég járt le a próbaideje.

Megírtuk korábban, a férfi a Szegedi Fegyház és Börtönben, vagyis a Csillagban dolgozott. Súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak – ezzel gyanúsítják. A bűncselekmény idején a gyanúsított még a büntetés-végrehajtási intézet munkatársa volt, de időközben szolgálati jogviszonya az esettel összefüggésben megszűnt.

A Népszabadság most arról ír, garázdaságért állt már bíróság előtt, próbára bocsátották, tavaly novemberben járt le a próbaideje. Nem sokkal az ítélet kihirdetése után a munkahelyén fegyelmi indult ellene. Ugyanakkor a lap szerint korábban többször megjutalmazták példás szolgálatáért, egy bv-s forrás úgy fogalmazott, „soha semmi baj nem volt vele”, ezért elnézték neki a botlását, ezért nevelőként tovább dolgozhatott.

Azonban most már nem nézték el neki, ahogy brutálisan megver egy diáklányt, ugyanis a lány barátját bevándorlónak nézték, felszólították, hogy hagyja el az országot. Erre a fiú azt válaszolta, „jobban beszélek magyarul, mint ti”. Az eddigi adatok azt támasztják alá, hogy rasszista támadásról van szó.

Az ügyészség csütörtökön dönt arról, hogy kérik-e a volt börtönőr előzetes letartóztatását. Társait még keresik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik