Közélet

Nyíregyházi tűz: háttal ugrott ki a kisfiút védő asszony

Nyíregyházi tűz (Array)
Nyíregyházi tűz (Array)

„Édesanyám a legnagyobb emberi nagyságról tett tanúbizonyságot, amikor megmentette az unokaöccse, Alex életét" – mondta a Blikknek az asszony fia.

Az 52 éves K. Lászlóné a lángok elől karjaiban Alexszal kiugrott az ablakon. A szemtanúk szerint háttal, hogy védje magához ölelt unokaöccse életét. Jutka öccsének a kisfia, Alex két-három hete nyaralt a családnál, amikor a tragédia bekövetkezett.

A tűz elől kiugró asszony fia hősnek tartja anyját: „Édesanyám nagyon kötődött a gyerekhez, ezért is védte. Az ad nekünk apró vigaszt, hogy anya hős volt. A kisfiút még altatják, de bizakodóak vagyunk” – mondta a Blikknek László.

A lap úgy tudja, Alex a bal karján és a bal combcsontján szenvedett nyílt törést, az orra pedig szilánkosra tört. Bal keze, a füle és a háta megégett, de szerencsére a gerince és a feje nem sérült. Természetesen az átélt szörnyűségek és a zuhanás hatására sokkot kapott, így ezek összessége miatt célszerű altatni őt. A tomboló lángok közül még időben ki tudott menekülni Jutka 20 éves lánya, Viktória. Őt a pszichiátrián ápolják, sokkot kapott a tragédia láttán.

„Elvesztettük az édesanyánkat, ez a legnagyobb tragédia. Emellett a húgomnak mindene odaveszett. Nincs egy ruhája, cipője. Most érettségizett, szeptemberben kezd az óvónőképzőn, azaz most minden segítség jól jön” – jelezte László.

 
Fotó: MTI 

Mint azt szombaton megírtuk a Petőfi utcai társasház negyedik emeleti lakásának több helyiségében ütött ki tűz eddig ismeretlen okok miatt. A lakásban egy 56 éves nő és 20 éves lánya élt, a lángokat a lány vette észre, de ő még időben ki tudott menekülni a lépcsőházba. A lángokat a tűzoltók megfékezték, a lakás teljesen kiégett.

Az asszony – az aznap este náluk lévő hétéves unokaöccsével együtt – az ablakon keresztül a társasház belső udvarára ugrott ki. A nő a helyszínen életét vesztette, a gyereket súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Az ügyben közveszélyokozás bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság. A rendkívüli haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendőrség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik