Közélet

Kun-Mediátor Marcsikának társai lehettek

Dobrai-Sandorne(960x640).jpg (Array)
Dobrai-Sandorne(960x640).jpg (Array)

A hónapok óta szökésben lévő gyanúsított mellett más is felelős lehet a csalási ügyért.

Több tanú vallomása alapján feltételezhető, hogy a hónapok óta szökésben lévő Dobrai Sándornénak (Marcsikának) társai is volta. Már több mint száz sértettet hallgattak ki a karcagi Kun-Mediátor Kft. vezetője ellen csalás gyanújával indított nyomozásban. Az eddig összesített kárérték lassan eléri a tízmilliárd forintot – írja a Blikk.

A lapnak egy a vallomásokat ismerő névtelen forrás azt mondta: olyan tanúvallomás is jegyzőkönyvbe kerültek, amelyek szerint Marcsika egyes családtagjai aktív közreműködői voltak a bűncselekményeknek. Többen arról számoltak be, hogy munkatársai részt vettek az ügykezelésben: átvételi elismervényeket szignáltak, nagyobb összegeket vettek át.

Dobrossy István, a károsultak ügyvédje azt mondta, ő is hallott erről, de konkrétumokat nem tudok mondani. A Blikk megkérdezte a megyei rendőr-főkapitányságot, hogy a vallomások alapján bővülhet-e a gyanúsítottak köre, de nem kapott választ.

Azt továbbra sem tudni, hol bujkálhat a körözés alatt álló Dobrai Sándorné, akinek a családja ellen vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek. Korábban az egyik károsult a megyei lapnak azt mondta: hiába keresték a pártok vezetőit, a Miniszterelnökséget és a köztársasági elnököt szigorúbb szabályozást követelve, választ nem kaptak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik