Közélet

Négy embert mentettek ki a Velencei-tóból

Hárman szörfdeszkákkal nem tudtak partra jutni, egy férfi pedig nem tudott kiúszni önerejéből. A Gárdonyi Rendőrkapitányság vízirendőrei segítették ki őket a partra.

A police.hu friss híre szerint a gárdonyi vízi körzeti megbízottak tegnapi járőrözésük során a Velencei-tó Nagy-tisztás részén figyeltek fel egy úszóra, aki nehezen haladt és gyakran megállt. Az úszóhoz érve hajójukba emelték és biztonsági intézkedés keretében a partra szállították. A 26 éves férfi elmondta a rendőröknek, hogy a viharjelzést meglátva úszni kezdett a part felé, azonban ereje elfogyott és önerejéből nem tudott volna kiérni.

Egy órával később a vízirendőrök járőrözésük során a Velencei evezőspálya melletti félszigeten rekedt Stand Up Paddle-osok integetését észlelték. A szigethez érve a három szörfős elmondta a rendőröknek, hogy a II. fokú viharjelzést meglátva kötöttek ki, és nem tudnak úti céljukhoz, Agárdra eljutni. A körzeti megbízottak a három hölgyet biztonsági intézkedés keretében partra vitték, SUP-jaikkal együtt.

Ajánlott videó