Közélet

Védte volna a kisfiú az anyját, apja ezért bántalmazta

csaladon-beluli-eroszak(210x140).jpg (Array)
csaladon-beluli-eroszak(210x140).jpg (Array)

Vádat emeltek a családját terrorizáló szentlőrinckátai férfi ellen, aki hónapokon át bántalmazta élettársát.

Durva családon belüli erőszak ügyében emelt vádat a Nagykátai Járási Ügyészség – közölték pénteken. Kiskorú veszélyeztetése, kapcsolati erőszak és más bűncselekmények miatt emeltek vádat egy szentlőrinckátai férfi ellen, aki a gyerekei szeme láttára verte az élettársát, sőt magát a gyereket is.

A pár hat gyereket nevelt, gyakoriak voltak köztük a viták és veszekedések. Tavaly májustól ezek a viták annyira eldurvultak, hogy a férfi a közlemény szerint “többször megpofozta, ütlegelte, testszerte rugdosta az élettársát”. Előfordult, hogy késsel fenyegette a nőt, mindezeket a gyerekek is végignézték.

A férfi egyik kisfia egyszer könyörgött neki, hogy ne bántsa az anyját, erre a gyereket olyan erővel ütötte arcon, hogy az hanyatt esett. Innentől a gyerekek nem mertek közbeavatkozni. A bántalmazások miatt mind az asszony, mind a gyerek könnyű sérüléseket szenvedett.

A Nagykátai Rendőrkapitányság elrendelte többször is a férfi ideiglenes távoltartását, de az erőszak nem szűnt meg. Decemberben végül előzetes letartóztatásba került az erőszakos családfő, aki azóta is rácsok mögött van. Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik