Közélet

Lánya halála miatt elítélték az apát, a Kúriához fordul felmentésért

Brigittát a zuhanyrózsán keresztül vágta agyon az áram a zárlatos tűzhely miatt. Apja nem fogadja el a rá kiszabott ítéletet - írta meg a Blikk.

A szakértő szerint a bojler egy T-dugós elosztóra volt kötve, ami megszakította a földelést, és ez vezetett Brigitta halálához – számol be a Blikk. A lapnak az elhunyt lány édesapja, László elmondta: nem felelős a történtekért, hiszen egy ujjal sem nyúlt hozzá soha a villamos ­hálózathoz, azt az általa kihívott villanyszerelők intézték, több mint tíz évvel a baleset előtt.

A férfit fél év fogházra ítélte a másodfokú bíróság, egy évre felfüggesztve, azonban László nem fogadja el a döntést. “Bántja az igazságérzetemet. Csak annyit kellene tennie a bíróságnak, hogy ránéznek a rendőrségi bűnügyi technikus által készített képekre, hiszen azokon látszik, hogy nem volt földelés” – magyarázza a gyászoló apa, aki hozzátette: a Kúriához fordul, ha ott sem jár sikerrel, feljelenti a magyar államot.

A nyomozás során tett vallomásában egyik villanyszerelő sem emlékezett konkrétan a földelés kialakítására, de úgy nyilatkoztak, hogy „megfelelő földelés lett kialakítva”, illetve hogy „a földelődobozt lát­niuk kellett” – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik