Pénzügyőr (Array)
Közélet

Félmillió üveg szeszes italra tette rá a kezét a NAV

Az egyhetes akcióban a NAV a féldecistől a 4,5 literes kiszerelésig akadt minden. Volt, ahol csak a lefoglalás két napig letartott.

Több mint félmillió üveg szeszesitalt foglaltak le a NAV Fejér megyei végrehajtói annál az ital-nagykereskedőnél, akire korábban 100 millió forintos bírságot szabtak ki a NAV pénzügyőrei. A lefoglalt árukészlet a jövedéki bírság fedezetét biztosítja.

A társaság nyolc megyében működő tíz telephelyén egyszerre jelentek meg a NAV munkatársai. A Fejér megyei lerakatnál például két napig tartott a hétmillió forint értékű árukészlet lefoglalása. Az égetett szeszesitalokat a NAV árverési raktárába szállították. Az egyhetes akcióban a NAV a féldecistől a 4,5 literes kiszerelésig összesen több mint félmillió üveg szeszesitalt foglalt le: csalme, 16 ezer üveg whiskyt, 422 ezer üveg vodkát, 14 ezer palack bort és 81 ezer üveg különféle likőrt, rumot, tequilát, keserűlikőrt, és egyéb égetett szeszesitalokat. Mivel ez a mennyiség fedezte a társaság bírságtartozását, a hatalmas sör-, bor- és üdítőkészletet nem érintette a NAV intézkedése.

A jövedéki bírságot a NAV Bács-Kiskun Megyei Vám– és Pénzügyőri Igazgatósága szabta ki és a lefoglalásban Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Pest, Vas és Veszprém megye adóigazgatóságának munkatársai vettek részt.

Ajánlott videó