Közélet

Halálos gyermekgázolás Balatonfüreden: nem sokon múlt a kisfiú élete

bicikli (Array)
bicikli (Array)

A két kislánnyal tartott hétéves kisöccsük is, de ő mögöttük ment, így az autó nem ütötte el.

Halálos baleset gondatlan okozása miatt nyomoz a rendőrség a hétvégi, balatonfüredi gyermekgázolás kapcsán, amelyben egy kilencéves  kislány életét vesztette. A Bors szerdán arról írt, hogy alig egy méteren múlt, hogy nem követelt még több áldozatot a balatonfüredi tragédia szombaton. A két elgázolt kislánnyal tartott ugyanis hétéves öccsük.  Ő egy műanyag motorral követte a két nővérét, egy méterrel lemaradva mögöttük.

“Az ütközés után sokkot kapott és hazaszaladt. Neki és a tizenegy éves Dávidkának hétfő este mondtam el, hogy Edina már nem jön haza többé. A legkisebb, kétéves Niki még nem sokat fogott fel a tragédiából, de érzi ő is, hogy valami rossz történt” – mondta a lapnak az édesapa. A legidősebb testvér, a tizenhárom esztendős Brigi kedden jöhetett ki a kórházból, neki akkor mondták el a szörnyű hírt.  “Pszichológushoz visszük, hogy fel tudja dolgozni a történteket” – tette hozzá István.

Egyre több részlet derül ki a szombati balesetről. Brigi ugyanis elég sok mindenre emlékszik. Azt mesélte a szüleinek és az orvosoknak, hogy ő a szélvédőnek csapódott az ütközéskor, míg Edinán áthajtott az autó. A gázoló személye továbbra sem ismert, de úgy tudják, a korábbi hírekkel ellentétben nem tihanyi, hanem balatonfüredi az illető, illetve nem egy terhes nő, hanem egy férfi ült a volán mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik