Közélet

Kirúgták a bliccelő utast felrúgó ellenőrt

Szegedi villamos (Array)
Szegedi villamos (Array)

A szegedi ellenőr üldözte, majd felrúgta a bliccelő utast, aki állítólag métereket gurult az aszfalton. Azonnali hatállyal kirúgták a brutális ellenőrt.

Megírtuk korábban, hogy a gyanú szerint egy ellenőr fellökött egy bliccelő lányt vasárnap Szegeden, a férfi ellen eljárás indult – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Jászai Linda közölte, a 33 éves B. T. vasárnap délelőtt Szeged belvárosában ellenőrizte az utasok jegyeit és bérleteit egy tömegközlekedési járművön. Az egyik utasnak, egy 16 éves lánynak nem volt jegye, és ellenállást tanúsított.

Az ellenőr rendőri segítséget kért, ekkor a jegy nélkül utazó lány elszaladt a helyszínről. Az ellenőr utánament, és amikor utolérte, fellökte a lányt, aki elesett – tudatta a főhadnagy. Egy szemtanú szerint „egy ellenőr üldözött egy – mint kiderült, bliccelő – fiatal lányt, majd felrúgta. A lány métereket csúszott/gurult az aszfalton.”

A Délmagyar most azt írja, a Dakört Kft. (aki az ellenőrök munkáltatója) lefolytatta a belső vizsgálatot, azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól és megszüntette a 33 éves ellenőr munkaviszonyát.

„A Dakört Kft. részéről elvárás, hogy az ellenőrök minél nagyobb hatékonysággal ellenőrizzék az utazásra jogosító okmányokat, ám egyúttal szigorú elvárás az is, hogy tevékenységüket a vonatkozó szabályok betartása mellett, hatáskörüket nem túllépve végezzék” – írták még korábban a cégnél.

Az ellenőr ellen még korábban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság üntetőeljárást indított bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik