Közélet

Videó az esztergomi repülőbaleset helyszínéről

Még hónapokig tarthat, mire a szakértők kiderítok, hogyan történt a halálos ütközés.

Még hónapokig tarthat, mire a szakértők pontosan feltárják az esztergomi repülőtéren vasárnap történt, két halálos áldozatot követelő baleset körülményeit – mondta a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője az MTI-nek. Bajkó Erika közlése szerint a balesetet szenvedett Góbé típusú vitorlázó repülőgépek Esztergom repülőteréről szálltak fel oktató- és gyakorlórepülésre.

Az egyikben egy többéves tapasztalattal rendelkező oktató és egy növendék ült, a másik vitorlázógépet egy képzettebb, egyedül repülő növendék vezette.Az eddigi információk szerint miután a pilóták befejezték a feladataikat, leszálláshoz készültek. Az egyik gép egyenes vonalú pályán, a másik pedig oldalról, fordulóval közelítette meg a siklópályát. A gépek eddig tisztázatlan körülmények között, mintegy 50-100 méter magasan összeütköztek.

Annak a gépnek, amelyen az oktató és a növendék tartózkodott, az ütközés miatt letört a farokrésze, így a jármű irányíthatatlanná vált és lezuhant. A gépen utazó két ember ekkor veszítette életet – tette hozzá. A másik vitorlázó is súlyosan megsérült, de a pilóta le tudta tenni a gépet a repülőtéren – mondta Bajkó Erika. Antalics Tamás, az Aero Club Esztergom motorosrepülő-szakosztályának vezetője az MTI-vel vasárnap azt közölte, hogy a rendőrség a Polgári Légiközlekedési Hatóság munkatársaival közösen vizsgálja a baleset körülményeit.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik