Közélet

Tragédia a Szent Anna-tónál – részletek

szent anna tó (Array)
szent anna tó (Array)

A tanárok a parton vették észre, hogy az egyik diák hiányzik.

Barátaival, osztálytársaival fürdőzött az a 14 éves gyerek, szerdán tűnt el a Szent Anna-tóban – írja a Blikk.  Az alsónémedi fiú egy iskoláscsoporttal, vasárnap érkezett Erdélybe, és tegnapelőtt kirándulni mentek a tóhoz. Nagyon meleg volt, így többen bementek a vízbe.

Úgy tűnt, minden rendben van, egészen addig, amíg a tanárok a gyerekeket végül kihívták a vízből: látták, hogy vihar közeledik, ezért biztonságosabbnak tartották, ha elindulnak hazafelé. Ekkor vették észre, hogy egyikük hiányzik. Csak a fiú parton hagyott ruháit találták meg.

“Öt búvár fényszórókkal fésülte át éjfélig a tavat, a keresést pedig csütörtök reggel folytatták. A holttestet a parttól nagyjából 10-15 méterre találták meg és emelték ki a csaknem két méter mély vízből” – mondta Ovidiu Dudu ezredes, a Hargita megyei katasztrófavédelem szóvivője, aki hozzátette: csak a boncolásból derülhet ki, hogy a fiú megfulladt, vagy leállt a szíve.

A diák szüleinek a tragédiáról a tanárok szóltak, akik azonnal odautaztak.

Megfelelő számú felügyelő tanár volt a gyerekekkel. Az elhunyt diákunk szüleinek az önkormányzat segít kijutni a tragédia helyszínére – mondta a Blikknek a Széchenyi Általános Iskola igazgatóhelyettese, aki ennél többet nem akart mondani, és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz (Klik) irányított minket. Kérdéseinket elküldtük, de lapzártánkig nem kaptunk választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik