Nagyvilág

Holtan találták a Szent Anna-tónál eltűnt fiút

Holtan találták meg az Szent Anna-tóban (Array)
Holtan találták meg az Szent Anna-tóban (Array)

A vízbefúlt fiatalt csütörtök délelőtt találták meg a búvárok, a parttól 10-15 méterre.

Mint ahogy arról a Hír24 is beszámolt, a 14 éves fiú egy magyarországi diákcsoport tagjaként érkezett vasárnap egy Kovászna megyei településre. A csoport szerdán látogatott el a Szent Anna-tóhoz, ahol a gyermekek a felügyelők engedélyével mentek a vízbe. Délután vihar közeledett, ezért a felügyelők kiszólították a gyermekeket a tóból. Ekkor vették észre, hogy az egyik fiú hiányzik, csak a parton hagyott ruháit találták meg.

 
Fotó: MTI / Veres Nándor 

Csütörtökön, nem sokkal fél 11 előtt találták meg a búvárok a fiatal holttestét a parttól 10-15 méterre – jelentette a szekelyhon.ro. A kiskorú vízbe fulladt, életét már nem lehetett megmenteni.

A vízbefúlt fiatal alsónémedi származású, 14 éves, 1,80 méter magas sportoló volt. A Szent Anna-tóhoz látogató magyaroszági csoporttal ő is Nagyajtán szállt meg. A lap megtudta, hogy a fiatal eltűnését követően, szerda este a rendőrség már kihallgatta a kísérőket Tusnádfürdőn.

A holttestet kiemelték a vízből, a törvényszéki orvosszakértő és a rendőrség helyszíni vizsgálata után pedig elszállítják. Az ügy kivizsgálásába a magyarországi hatóságok is bekapcsolódnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik