Közélet

Pénzért adtak magyar állampolgárságot a szabolcsi okmányirodán, de nyugodjanak meg, mert Semjén Zsolt szerint ilyen ügyek valójában nem is fordulhatnak elő

és külön semjén zsolt (Array)
és külön semjén zsolt (Array)

Úgyhogy ha hisznek a miniszterelnök-helyettesnek, most szólunk előre, hogy aljas baloldali propaganda következik.

Embercsempészet és közokirat-hamisítás miatt nyomoz a rendőrség egy 48 éves nő és társai ellen – tudósít az Index. A gyanúsítottak egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei okmányiroda munkatársaiként pénzért intéztek magyar állampolgársági papírokat olyanoknak, akik erre nem lettek volna jogosultak. 55 ember jutott jogosulatlanul magyar okmányokhoz. Ez egy hónapon belül a második hasonló eset – korábban Dombrádon nyolc embert fogtak el ugyanezért.

Korábban az Index leleplező cikksorozatot írt a kettős állampolgárság intézményét övező korrupcióról, melyből kiderült, hogy egész csoportok szakosodtak az EU-s állampolgárságot biztosító iratok intézésére, itthon pedig az állami hivatalnokok szedték meg magukat a csaláson.

Az ügyben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is megszólalt, aki szerint ilyen ügy nincs is, az egész csupán baloldali propaganda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik