Közélet

Megverhettek egy súlyos beteg nőt a pszichiátria dolgozói

A Szent Imre Kórház zárt osztályán kezelt nő orra eltört, a szeme körül több zúzódás éktelenkedik. Családja feljelentést tett.

Megüthették ápolói azt a súlyos beteg nőt, akit a budapesti Szent Imre Kórház pszichiátriáján kezelnek – tudósított tegnap a TV2 híradója. A nő családja a csatornának még fényképeket is mutatott a nő sérüléseiről, majd elmondták, szerettük, aki betegsége miatt sokszor nincs tudatánál, csak nehezen beszélt az esetről. Azt ennek ellenére sikerült megtudni tőle, hogy nem ez volt az első ilyen eset, az ápolók ugyanis “rendszeresen bántalmazták őt, a haját tépték.”

A család az eset után szeretett volna látletetet vetetni az asszony sérüléseiról, de erre csak azután kerülhetett sor, hogy értesítették a rendőrséget.

A csatornának telefonon sikerült elérnie a kórház főorvosát is, aki az esettel kapcsolatban elmondta, a szóban forgó nő egy dühöngő, ön- és közveszélyes elmebeteg, akinél sokszor már a gyógyszerek sem használnak. Hozzátette, a család állításaival ellentétben nem az ápolók támadtak betegükre, hanem éppen fordítva: az asszony rontott ápolóira, akik végül csak úgy tudták megfékezni, hogy lefogták őt. A főorvos szerint az asszony sérülései is ekkor keletkezhettek, mikor intézkedés közben beverte a fejét az ágyba.

Az ügyben a család és az ápolók is feljelentést tettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik