Közélet

Kilőttek egy barna medvét Salgótarjánban – tizenegy felelőst találtak

kilőtt medve (Array)
kilőtt medve (Array)

Természetkárosítás bűntette, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette és lopás vétsége – emiatt folytatott eljárást a rendőrség egy 55 éves férfi ellen, aki tavaly májusban – társaival – kilőtt egy barna medvét. Nem csak ő került az “ügyészek markába”: további tíz embert gyanúsítottak meg, őket – ugyancsak – természetkárosítással és lopással. A nyomozást most lezárták – derült ki a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatásából.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2014. május 10-én a Salgótarjánhoz tartozó egyik erdőrészben vadászott az ominózus napon. Ott lőtt rá a barna medvére, ám az állat akkor nem pusztult el, így a vadász másnap a két év körüli hím keresésére indult. Még ekkor sem akadt rá az állatra, így másnap újabb csapatot szervezett: a vadásztársaság tagjai tartottak vele. Amikor megtalálták a medvét, az egyik gyanúsított kilőtte, majd elvitték egyikükhöz, ahol kizsigerelték és lenyúzták a bundáját.

Ahogy arról beszámoltuk, a rendőrség korábban négy embert gyanúsított meg az ügyben. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet és az Országos Magyar Vadászkamara akkor közleményben ítélte el a barnamedve megölését. Az egyik érintett lapinformációk szerint egy kitüntetett vadász.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik