Közélet
betyarsereg(960x640).jpg (Array)

Családot zaklat a Betyársereg – a rendőrség tagadja, hogy nem tesz semmit

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2015. 05. 15. 15:32

"A bejelentők részére minden alkalommal megadta a szükséges és szakszerű felvilágosítást, amennyiben indokolt volt, további intézkedéseket kezdeményezett" - írják.

“Az elmúlt napokban több médiatartalom-szolgáltató jelentetett meg hírt arról, hogy Szúcs településen egy családot hónapok óta zaklatnak, félelemben tartanak az úgynevezett Betyársereg tagjai. A hírek azt a látszatot keltve mutatják be az eseményeket, hogy a rendőrség nem intézkedik kellő hatékonysággal az említett jelenséggel összefüggő bejelentések nyomán” – olvasható a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság cáfolatában.

Visszautasítják, hogy a szúcsi eseménnyel kapcsolatban ne tettek volna eleget jogszabályban előírt kötelezettségeinek, egyúttal leszögezik, hogy mint minden más esetben, így a történtek kapcsán is megvizsgálták az összes, az üggyel kapcsolatban tett bejelentést. “A bejelentők részére minden alkalommal megadta a szükséges és szakszerű felvilágosítást, amennyiben indokolt volt, további intézkedéseket kezdeményezett” – írják.

A TASZ néhány napja arról számolt be arról, hogy a Betyársereg tagjai rettegésben tartanak egy szúcsi családot, akik segítségért fordultak hozzájuk. A  polgármester szerint viszont személyes ellentét áll a háttérben, hiába akarja Gulyásék haragosa úgy beállítani a konfliktust, hogy az egész falunak baja van velük, ez nem így van. Gulyásék dolgoznak, tűzifa-kereskedelemből élnek, a helyiek azt mondják: csendesek, békések, nem tudnak rájuk rosszat mondani. A Betyársereg tagjai tagadnak: arra hivatkoznak, hogy kikapcsolódni járnak a faluba, van egy kis házuk, eljönnek pihenni és nem bántanak senkit.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.