Közélet

Családot zaklat a Betyársereg – a rendőrség tagadja, hogy nem tesz semmit

betyarsereg(960x640).jpg (Array)
betyarsereg(960x640).jpg (Array)

"A bejelentők részére minden alkalommal megadta a szükséges és szakszerű felvilágosítást, amennyiben indokolt volt, további intézkedéseket kezdeményezett" - írják.

“Az elmúlt napokban több médiatartalom-szolgáltató jelentetett meg hírt arról, hogy Szúcs településen egy családot hónapok óta zaklatnak, félelemben tartanak az úgynevezett Betyársereg tagjai. A hírek azt a látszatot keltve mutatják be az eseményeket, hogy a rendőrség nem intézkedik kellő hatékonysággal az említett jelenséggel összefüggő bejelentések nyomán” – olvasható a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság cáfolatában.

Visszautasítják, hogy a szúcsi eseménnyel kapcsolatban ne tettek volna eleget jogszabályban előírt kötelezettségeinek, egyúttal leszögezik, hogy mint minden más esetben, így a történtek kapcsán is megvizsgálták az összes, az üggyel kapcsolatban tett bejelentést. “A bejelentők részére minden alkalommal megadta a szükséges és szakszerű felvilágosítást, amennyiben indokolt volt, további intézkedéseket kezdeményezett” – írják.

A TASZ néhány napja arról számolt be arról, hogy a Betyársereg tagjai rettegésben tartanak egy szúcsi családot, akik segítségért fordultak hozzájuk. A  polgármester szerint viszont személyes ellentét áll a háttérben, hiába akarja Gulyásék haragosa úgy beállítani a konfliktust, hogy az egész falunak baja van velük, ez nem így van. Gulyásék dolgoznak, tűzifa-kereskedelemből élnek, a helyiek azt mondják: csendesek, békések, nem tudnak rájuk rosszat mondani. A Betyársereg tagjai tagadnak: arra hivatkoznak, hogy kikapcsolódni járnak a faluba, van egy kis házuk, eljönnek pihenni és nem bántanak senkit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik