Belföld

A Betyársereget hívta egy családra a haragosa

Betyársereg (Array)
Betyársereg (Array)

Gulyásékat három hónapja zaklatják, pedig a helyieknek nincs bajuk velük.

A Betyársereg tagjai megfélemlítenek Szúcson egy családot – derül ki a TASZ riportjából. A jogvédő szervezethez azután fordultak segítségért Gulyásék, hogy három hónapja zaklatják őket.

A Betyársereg szélsőséges szervezet, amely büszkén hirdeti magáról, hogy az általa bűnözőknek tartott romák megfélemlítésére szakosodott, e-mail címük a „fajnemesítés” szóval kezdődik, amiből éppenséggel náci eszmeiségre is lehet következtetni.

Gulyásékra egy helyi haragosuk szabadította a Betyársereget, aki falopással, erőszakos cselekedetekkel vádolja a családot. A szúcsi alpolgármester szerint viszont személyes ellentét áll a háttérben, hiába akarja Gulyásék haragosa úgy beállítani a konfliktust, hogy az egész falunak baja van velük, ez nem így van. Gulyásék dolgoznak, tűzifa-kereskedelemből élnek, a helyiek azt mondják: csendesek, békések, nem tudnak rájuk rosszat mondani.

A Betyársereg tagjai tagadnak: arra hivatkoznak, hogy kikapcsolódni járnak a faluba, van egy kis házuk, eljönnek pihenni és nem bántanak senkit.

Ehhez képest a riportból az derül ki, hogy rendszeresen, több órára leparkolnak Gulyásék háza elé, kamerázzák a házukat, fenyegetően mutogatnak. Egy másik helyi nő is beszámolt arról, hogy naponta megállnak előttük és szóban fenyegetik őket.

Gulyásék már több feljelentést tettek, ennek ellenére hiába hívják a rendőrséget, nem tesznek semmit. A segélyhívón csak annyit mondanak: nem kell visszakiabálni.

A TASZ álláspontja szerint a bűnüldözés és rendfenntartás kizárólag a hatóságok és nem erőszakszervezetek dolga. Ahogy egy helyi asszony mondta a riportban: „az se megoldás, hogy míg a rendőrség lófaszt se csinál, a Betyársereg félelemben tartja a népet”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik