Közélet

10 évet kapott Király Tamás gyilkosa

Kiraly-Tamas-gyilkosa(960x640).jpg (Array)
Kiraly-Tamas-gyilkosa(960x640).jpg (Array)

Elhallgatott ítélet címmel közölte ezt a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet rá, hogy még tavaly nyáron, az ítélkezési szünet előtt döntött a Fővárosi Törvényszék, ősszel pedig már a jogerős döntést is meghozta a másodfokú bíróság. Az ügyészség korábban fegyházban letöltendő büntetést szorgalmazott, de az eljáró tanács végül börtönfokozatot határozott meg – közölte L. József ügyvédje a Magyar Nemzettel, amely úgy tudja, a börtönben édesanyja látogatja, akivel mindig is szoros kapcsolatban állt.

A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe korábbi ügyfele egészségi gondjait: súlyos látási problémákkal küszködött, és mentálisan sem volt teljesen ép. Korábban az is kérdés volt, büntethető-e, mert egyes sajtóhírek szerint a férfi skizofrén, így a bíróságnak a büntethetőségéről is döntenie kellett.

Mint azt a Hír24 is megírta. L. József Király Tamással a divattervező lakásán végzett. Miután összevesztek, megfojtotta.

Király halálhíre megrázta a hazai divatvilágot. A divatguru holttestének felfedezése után a rendőrség országos körözést adott ki L. József ellen, miután sikeresen azonosították, mint lehetséges tettest. Egy nappal később találták meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Farkaslyuk községben, ahol a testvérééknél próbálta meghúzni magát. Kiderült, L. József még gyerekként került a fővárosba, rossz társaságba keveredett. Kábítószerfüggő lett, prostituáltként tett szert jövedelemre, főleg a Lehel tér környéki aluljárókban tűnt fel. Már korában többször elítélték különböző bűncselekmények miatt. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik