Közélet

Kétszer hozták vissza a halálból a fiút a tűzoltók

Egy kollégájuk fiának kétszer leállt a szíve a szekszárdi Garay téren, de a hős tűzoltók újraélesztették. Az apa a megyei lapban hálálkodott és szemtanúkat keres.

Nagy tettet vitt véghez két szekszárdi tűzoltó: megmentették egy 17 éves fiú életét – írja a Bors hétfői száma. “A Föld napja alkalmából éppen a szobrot mostuk a Garay téren, amikor egy járókelő odajött hozzám és szólt, hogy nagy baj van” – mondta Mészáros Gergő őrmester a lapnak. Ő egy megállóhoz rohant, ahol egy fiatal fiú feküdt a földön.

“Megkezdtem az újraélesztést, majd megérkezett László is” – folytatta Mészáros, utalva kollégájára, Benedek László törzsőrmesterre. A fiú feje már lila volt, nem adott életjelet, de ők nyomták a mellkasát, lélegeztették és sikerült visszahozniuk. Sajnos a fiú szíve ismét megállt.

“Szörnyű volt átélni, hogy hiába mentettük meg, mégis lehet, hogy a kezeink közt hal meg” – mondta Benedek. Mégis újrakezdték az élesztést, stabil oldalfekvésbe helyezték a fiút, akinek elindult a légzése. Megérkeztek közben a mentők is, kórházba vitték a fiút, aki jelenleg az intenzív osztályon van.

Később kiderült, a fiú az egyik kollégájuk fia. Az apa egy Tolna megyei lapban mondott köszönetet, és kérte, jelentkezzen, aki látta az esetet, amire egyelőre nincs magyarázat. Szervi elváltozást nem találtak a fiúnál, ezért furcsa a hirtelen szívmegállás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik