Élet-Stílus

11 percig állt a szíve a kismamának a szülés után

Miután magához tért, a 42 éves kismama még arra sem emlékezett, hogy egyáltalán terhes volt.

 

Bár orvosai mindössze 30 százalék esélyt adtak annak, hogy magához tér, a 42 éves asszony maradandó károsodás nélkül túlélte, hogy a császármetszését követően több mint 10 percig állt a szíve. Hilary Wilson egy komplikációktól mentes terhesség után, tavaly júliusban arra készült, hogy természetes úton életet ad harmadik kisfiának. Csakhogy a tolófájások 12 óra vajúdás után sem indultak be, ezért az asszony orvosai úgy döntöttek, császármetszést hajtanak végre.

“Az utolsó emlékem az, hogy az orvosok kiemelik a fiamat, és hogy ezt követően szörnyű rosszullét fog el” – mondja Hilary, aki az ezt követő eseményekre csak elmondásokból emlékszik. “Váratlanul leállt a szívem, és bár az orvosok mindent megtettek, 11 percig hiába próbálták újraindítani.” A kismamát végül sikerült újraéleszteni az orvosoknak, de napokig nem tért magához, és gépek tartották életben.


Kép forrása: mirror.co.uk

“Miután magamhoz tértem, az első gondolatom az volt, hogy biztos meghaltam. Aztán abból, hogy rettenetes fájdalmaim vannak rájöttem, hogy élek” – emlékszik vissza a nő, majd hozzáteszi, már az első nap rengetegen akarták őt látni, és nagyon furcsállta, hogy mindenki egy bizonyos Felixről beszél neki. “Fogalmam se volt, kiről beszélnek. Még azután se tudtam, hogy a fiamról van szó, hogy a húgom mutatott róla egy fényképet.”

A háromgyerekes nő elárulta, épp emiatt napokig képtelen volt kötődni újszülött gyermekéhez, ám mikor először meg tudta szoptatni a nővérek segítsége nélkül, azonnal kialakult közöttük a kapocs. “Az emlékeim egy részét is visszakaptam, igaz, a terhességem jelentős részére és a szülésre a mai napig sem emlékszem. De megtanultam együtt élni ezzel a helyzettel, és gyakran nézegetem a fotókat, amik a szülés előtt készültek rólam” – mondja az anya, aki azt is elárulta, úgy érzi, akkor és ott újjászületett. “Azóta minden pillanatot jobban megbecsülök” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik