Közélet

Nyolc év fegyházra ítéltek egy volt rendőrt

borton(960x640).jpg (börtön)
borton(960x640).jpg (börtön)

Nyolc év fegyházbüntetésre ítélt egy volt rendőrt felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett, szemérem elleni erőszak, illetve ennek kísérlete miatt.

A Zalaegerszegi Járásbíróság, az ítélete nem jogerős. A zalai vádlott 2011 novemberében ittas állapotban szexuálisan közeledett kiskorú gyermeke náluk vendégeskedő iskolatársához. A fiú ellenkezett, többször is megütötte a férfit, megpróbált elmenekülni, majd az ágy alá bújva töltötte az éjszakát.

A férfit vádolták azzal is, hogy 2012 tavaszán egy kiskorú kislányhoz közeledett hasonló módon. A sértett édesanyja és a vádlott között szerelmi viszony alakult ki, a férfi többször is vigyázott a gyermekre. Egy éjszaka zaklatta az alvó gyereket, a felébredő kislány megijedt, felkelt, átült a fotelbe, és amikor a vádlott elaludt, kimászott az ablakon.

A Zalaegerszegei Járásbíróság a nyilvánosság kizárásával tárgyalta az ügyet. A vádlott tagadta a terhére rótt cselekmények elkövetését, védekezésében a gyermeki fantázia szüleményének nevezte a sértettek által elmondottakat.

A bíróság a kétséget kizáróan hitelesnek tekintett sértetti vallomások, a tanúvallomások, a szakértői vizsgálatok, a vélemények és a bizonyítékok alapján a vádirattal egyező tényállást állapított meg. Súlyosbító tényezőként értékelte, hogy a vádlott rendőrként követte el a cselekményeket, ezzel megingatta a rendőrségbe vetett közbizalmat is.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a férfit nyolc év fegyházra ítélte, valamint nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, valamint a védő kérte az előzetes letartóztatás alatt álló védence szabadlábra bocsátását. Ezt a bíróság a szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint a kiszabott büntetési tétel nagyságára hivatkozva elutasította. A védő és a vádlott ezt a döntést is megfellebbezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik