Közélet

Kardokkal fenyegették a Király utcai lövöldözés gyanúsítottait

Száva István Róbert (Száva István Róbert)
Száva István Róbert (Száva István Róbert)

Idősebb Száva Róbert elmondta, a fia azért adott le figyelmeztető lövést, mert kardokkal fenyegették. Állítása szerint fia barátnőire támadt rá egy csoport, azután siettek ők is a helyszínre. Száva jó útra tért, nem akar előzetesbe kerülni.

“A fiamat két barátnője hívta, hogy baj van, megverték őket, menjen, segítsen nekik” – mondta a Borsnak a múlt heti Király utcai lövöldözés gyanúsítottja. A férfi még nem jelentkezett a rendőrségnél, a lappal azonban kapcsolatba lépett.

Azt mondta, egy húszfős társaság támadt rá a fia két barátnőjére, akiket megvertek, majd a segítségükre siető ifjabb Száváékat kardokkal és késekkel félemlítették meg. Egyiküket szerinte meg is késelték, ő kórházban van. “A fiam ekkor vette elő a riasztófegyverét, és a levegőbe lőtt, hogy feltartóztassa az ellenük forduló közel húsz embert” – mondta Száva a gázfegyveres lövöldözésről.

Állította, ő ekkor lépett ki egy dohányboltból, és elkiáltotta magát, hogy mindenki fejezze be, amit művel és menjen haza. “Így is lett” – sommázta a történteket. Másnap őt is keresték a rendőrök, de állítása szerint ő is kereste a rendőrséget, mondván, a tanúktól a kamerák felvételéig sok minden igazolja, hogy nincs közük a támadáshoz.

Szávának nem hiányoznak a mostan történtek: “Tizenhárom éve leszámoltam a múltammal, üzleti vállalkozásaim vannak, leérettségiztem, jogi egyetemre készülök. Nem szeretnék előzetesbe kerülni” – mondta a Borsnak a férfi, akit egy másik gyanúsított, V. László ügyvédje is megvédett, mondván, csak fiát védő apaként érkezett a helyszínre. Az ügyben a rendőrség két embert elfogott, a 49 éves Száva János Róbertet és a 19 éves Száva Armandó Ferdinándot még keresik. A gyanú ellenük csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik