Közélet

Hummeres gázoló özvegye: megmérgezték a férjemet

hummeres (hummeres)
hummeres (hummeres)

Thomas B. felesége nem hiszi el, hogy férje öngyilkos lett volna a cellájában. Az oszták férfi családja feljelentést tesz a magyar rendőrségen.

Thomas B. neje, Martina hónapok óta nem kap választ kérdéseire férje halálával kapcsolatban. A nő állítja: semmilyen előjele nem volt annak, hogy férje öngyilkosságot akart volna elkövetni – írja a Bors mai számában. Martina másik dillemája az, hogy ha el is fogadja BV magyarázatát, miért hagyták az őrök, hogy férje kioltsa saját életét?

Ahogyan arról a Hír24 is beszámolt: a Szegedi Törvényszék Thomas B.-t első fokon 15 év fegyházbüntetésre ítélte. Mint ismeretes, a korábban 15 alkalommal büntetett, autószerelő végzettségű férfi két éve Apátfalván a terepjárójával halálra gázolt egy vele szemben intézkedő rendőrt.

Fotó: MTI

Az osztrák férfi Hummer terepjárójával, három másik járművel konvojban, Románia felől Makó irányába tartott. Megpróbált leszorítani az útról egy traffipaxos rendőrautót, melynek vezetője motoros rendőrjárőröktől kért segítséget. B. az egyik motorost is megpróbálta leszorítani, neki is ment terepjárójával, mire a rendőrjárőr lövéseket adott le a terepjáró kerekeire. Társa, Kenéz Imre Apátfalva belterületén motorjával keresztbeállt a terepjáró előtt. Az osztrák férfi erre előbb megállt, majd hirtelen gázt adott és elgázolta Kenéz Imrét, aki kórházba szállítás közben meghalt.

A férfit hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett erőszak és közúti veszélyeztetés miatt mondták ki bűnösnek. Két évvel börtönbevonulása után, cellájában elhunyt.

A rendőrségi vizsgálat szerint az idegenkezűség kizárt a férfi halálával kapcsolatban, Thomas B. családja azonban meg akarja tudni miként került a szervezetébe a megengedett nyugtatóadag négyszerese, amitől végül megfulladt. „Thomas cellatársai kivétel nélkül mind azt mondják, semmi nem utalt arra, hogy öngyilkosságot fontolgatna” – mondta el a lapnak dr. Búza János ügyvéd, aki hozzátette: a kapott büntetés mértéke sem indokolja az önkezűséget, hiszen pontosan tudta, hogy amit elkövetett, annak mi a büntetési tétele. Az is nagy kérdés, miként kerülhetett hozzá egyhavi adag Tramadol fájdalomcsillapító, amit nem is tarthat magánál egy elítélt.
A család szerint nem kizárt, hogy valaki megmérgezhette Thomast, ezért feljelentést tesznek a rendőrségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik