Közélet

Fulladás okozhatta a hummeres halálát

Thomas B. halálát a légzésének leállása okozta – tudta meg a Blikk. A Bors szerint ha öngyilkosságot állapítanak meg, akkor a feleség is kérni fogja a boncolást. 

Ügyvédje, dr. Buza János úgy véli, a férfi nem tervezte az öngyilkosságot, nem is volt erre utaló jel. Ráadásul szerinte a másodfokú bíróság szinte biztosan hatályon kívül helyezte volna az elsőfokú döntést – írja a Blikk. Dr. Buza azt állítja, tudja, kinek állhatott érdekében, hogy Thomas B. ne maradjon életben.

A szegedi börtönben meghalt hummeres gázoló hozzátartozóinak kell gondoskodniuk Thomas B. holttestének Ausztriába szállításáról. Felesége, Martina eldöntheti, kéri-e a férfi ismételt felboncolását egy ausztriai szakértőtől. A Bors úgy véli Martina minden bizonnyal Ausztriában újabb vizsgálatot kér, ha a magyar hatóságok öngyilkosságot ­állapítanak meg férje halálának okaként.

„A Kecskeméti Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja a vizsgálatot, meghallgatták az elhunyt férfi zárkatársait, várhatóan a bv-intézet néhány munkatársát is kihallgatják” – idézte a Bors Mihályné Bornemisza Eleonórát, a Bács-Kiskun megyei rendőrszóvivőt. „Közigazgatási eljárásban folyik az vizsgálat. Az ilyen eljárások 99 százalékában nem tájékoztatjuk a közvéleményt a végeredményről.”

A toxikológiai szakértői véleményekre valószínűleg még hónapokat kell várni. Ha a holttesten minden vizsgálatot elvégeztek, ki kell adni a hozzátartozóknak.

Mint azt szombaton megírtuk Thomas B. 19 óra 39 perckor elvesztette eszméletét. A halálesetről a Hír24 számolt be elsőként. Úgy tudjuk, a férfi öngyilkos lett. A börtön ápolója azonnal megkezdte a férfi ellátását, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, a fogvatartott életét azonban nem sikerült megmenteni.

A rendőrség elsődleges helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget, a halálesetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. A büntetés-végrehajtás vizsgálatot indított a haláleset körülményeinek feltárására. Az elhunyt hozzátartozóját a büntetés-végrehajtás a halálesetről értesítette.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik