Közélet

Bíróság elé állítják a Hajógyári-sziget kidobóit

A Dokk Café két biztonsági őrét azzal vádolják, hogy miattuk halt meg egy 22 éves vendég – írja a Blikk.

Egyszer már megszüntették az ügyet, de a kilenc szakértői vélemény egyike alapján a Legfőbb Ügyészség úgy döntött, elegendő bizonyíték gyűlt össze V. László kidobói ellen. A hatóság szerint B. Ádám (27) és Z. Alfréd (41) erőszakkal lerángatta H. Géza ruháit, kivitték a Dokk Caféból, majd megverték és a Dunába dobták a védekezésre képtelen fiatalt.

A Blikk szerint ezt a fizikus szakértő is alátámasztotta, aki szerint kizárt, hogy véletlen baleset lett volna a zuhanás. H. Géza halálát fulladás okozta, de testét több, bántalmazásból eredő sérülés is borította. Az orvos szakértő szerint ezek részben abból származnak, hogy a fiút megragadták, erőszakosan lerántották a nadrágját, ütötték és rúgták, de magától a vízbe eséstől is keletkezhettek.

A fiatalember holttestét 2011. december 3-án húzták ki a Dunából. A rendőrség ekkor közigazgatási eljárásban vizsgálta az ügyet. 2012. június közepén nyitották ki újra az aktákat, s június 26-án őrizetbe is vették a két kidobót, akik egy tanú szerint kifelé lökdösték a fiút a szórakozóhelyről. A két férfit később szabadlábra helyezte a bíróság, most pedig várják őket a tárgyalásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik