Közélet

Új elkövetők után kutatnak a kovácsvágási gyilkosság ügyében

borton(960x640).jpg (börtön)
borton(960x640).jpg (börtön)

Megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte a kovácsvágási emberölés ügyében hozott elsőfokú ítéletet a Debreceni Ítélőtábla.

Új eljárás lefolytatására is utasította a Miskolci Törvényszéket, amely a vádlottat korábban 18 év fegyházra ítélte. Az esetről itt írtunk korábban.

Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője közölte: az ítélőtábla Balla Lajos által vezetett tanácsa megszüntette Cs. T. vádlott előzetes letartóztatását, és – az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig – elrendelte házi őrizetét.

Az ítélőtábla szerint az elsőfokú eljárásban nem sikerült a tényállást teljes körűen feltárni, a genetikai szakértői vélemény szerint további számos kérdés merül fel az elkövetéssel kapcsolatban, és az sem kizárt, hogy több elkövetője van a bűncselekménynek. Az új elsőfokú eljárást a Miskolci Törvényszék egy másik büntetőtanácsának kell lefolytatnia – határozott a tábla.

A Miskolci Törvényszék 2014 októberében a vádlottat emberölés és magánlaksértés miatt ítélte 18 év fegyházra. A vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint 2011 januárjában a vádlott ittasan – és nem kizárható, hogy füves cigaretta hatása alatt is – bemászott a 81 éves özvegy K. D.-né kovácsvágási lakásába. Bántalmazta a nőt, az arcát ököllel ütötte, majd megragadta a nyakát, és nagy erővel úgy hátrafeszítette, hogy az asszony két nyakcsigolyája eltört.

Az idős nő a bántalmazás következtében mozgásképtelenné vált. Az elkövető kesztyűvel értékek után kutatva feldúlta a lakást, elvitt 250 ezer forintot, valamint három-négy üveg aszúbort, majd hazament és lefeküdt aludni.

A sértett a bántalmazás következtében az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelemmel járó súlyos sérüléseket szenvedett, és hosszú haláltusa után a helyszínen meghalt. Holttestét másnap a szociális gondozó találta meg, aki értesítette a rendőrséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik