Közélet

Hibát hibára halmoztak a hatóságok a gyerekgyilkos nő ügyében

tatai gyerekgyilkos (tatai gyerekgyilkos)
tatai gyerekgyilkos (tatai gyerekgyilkos)

A tatai gyerekgyilkosságról újabb megdöbbentő részletek derültek ki, a hatóságok sem álltak a helyzet magaslatán.

Korábban írtunk már róla, a nyolcéves kislány már több napja halott lehetett, amikor rátaláltak egy tatai panzióban. Nem szólította anyának – ezért ölhette meg nyolcéves kislányát az a nő, akit hétfőn fogtak el a rendőrök Komárom-Esztergom megyében.

A kislányt apja nevelte, mivel a gyámhatóság az ő gondjaira bízta, miután hiteltartozásuk miatt otthonukat elvitte a bank. A férfi új párra talált, aki befogadta őket. A nő azonban csak messze gyermekétől, egy barátnőjénél élt Tatabányán. Ő mutatta be neki későbbi párját, egymásba szerettek, de a nő nem talált nyugalmat, nem tudta ugyanis elfogadni, hogy volt élettársa és kislánya egy idegen nővel alkot egy családot.

Egy neve elhallgatását kérő rendőr később azt állította: a lány holtteste felismerhetetlen volt, a gyilkos olyan munkát végzett, mintha az ördög szállta volna meg.

Az apa ügyvédje, Kelemen Tamás most pedig arról beszélt a TV2 Tények Reggel című műsorában, hogy a hatóságok sorra követték el a hibákat. Állítja, az anyának alkoholproblémái voltak, illetve a nő már korábban is fenyegetőzött azzal, hogy megöli gyermekét és önmagával is végez, írja az Origo.

Kelemen szerint az apa feljelentése után a rendőrök beszerezték a szükséges iratokat, ennek ellenére egy év után megszüntették az eljárást. A Tatabányai Járásbíróság szerdán előzetes letartóztatásba helyezte a nőt, akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik