Közélet

Fegyverrel raboltak milliókat Budapesten: vége a nyomozásnak

A három budapesti és egy érdi férfi ügyében befejeződött a nyomozás, és vádemelésre továbbküldte az ügyészségnek. A férfiakat azzal gyanúsítják, hogy fegyverrel raboltak ki egy házaspárt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást K. Imre 33 éves, N. Gábor 24 éves, Sz. Roland 34 éves budapesti és H. József 43 éves érdi lakosok ellen – derül ki a rendőrség közleményéből.

Az eddigi információk szerint a négy férfi tavalyelőtt március 22-én 1 óra körüli időben bement egy Budapest XX., Vörösmarty Mihály utcai családi házba, ahol az ott lakó házaspárt fegyverrel, valamint késsel megfenyegette.

A három elkövető a házban tartott készpénz átadását és az egyéb értéktárgyak helyeinek megmutatását követelte a lakóktól. A negyedik férfi eközben a ház előtt biztosította a bűncselekmény elkövetését. A támadók több millió forint értékben tulajdonítottak el készpénzt és ékszereket. A nyomozók K. Imrét menekülés közben, Sz. Rolandot és H. Józsefet lakhelyükön elfogták. N. Gábor pár nap elteltével feladta magát a rendőrségen.

Az ügyet K. Imre, N. Gábor és H. József – előzetes letartóztatása mellett – valamint Sz. Roland – szabadlábon hagyása mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya befejezte és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik