Közélet

Anyagi gondjai voltak a gyanúsan eltűnt vállalkozónak

A férfi polgárőr is volt, és egyik társa szerint semmi nem mutatott arra, hogy depressziós lett volna – írja a Bors.

Tálas János a Péteri Polgárőr Egyesület tagja volt. Eltűnése után társai nagy erőkkel keresték Péteri környékén. Őt nem, csak az autóját találták meg a Hosszúberek-Péteri vasútállomáson. A kocsi leparkolva, bezárva állt, semmi sem tűnt el belőle – derül ki a Bors cikkéből.

Az interneten fellelhető céginformációk szerint a férfi és élettársa egy kft.-t vezetett. A cég tevékenységi körébe tartozott a többi között az áruszállítás, gyógyszeralapanyag-gyártás, gyógyszer kis- és nagykereskedelem, munkaerő-kölcsönzés, épületépítészeti projekt szervezése és napilapkiadás is. A céginformáció szerint három héttel a férfi eltűnése előtt felszámolási eljárás indult a kft.-vel szemben.

 
Fotó: Police 

Egy polgárőrtársa szerint Tálas tele volt tervekkel, nem látták előjelét az eltűnésének, életvidám, jókedélyű ember, sosem küszködött depresszióval.

Csütörtökön derült ki, hogy a rendőrség a 2013-ban eltűnt férfit már nem közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Felmertült ugyanis a gyanú, hogy Tálas János bűncselekmény áldozata tett és nem önszántából hagyta el otthonát. Jelenleg személyi szabadság megsértése miatt folyik nyomozás, ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség segítséget kér, félmillió forintot ajánlottak a nyomravezetőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik