Közélet

Rejtélyes eltűnés Pest megyében – bűncselekmény történhetett

rendorseg(960x640)(8).jpg (rendőrség, helyszínelés, )
rendorseg(960x640)(8).jpg (rendőrség, helyszínelés, )

A rendőrség segítséget kér, félmillió forintot ajánlottak a nyomravezetőnek.

Felhívást tett közzé a rendőrség egy csaknem két évvel ezelőtti eltűnés kapcsán. Csütörtöki közlésük szerint a 45 éves Tálas Jánosnak 2013. április 24-én veszett nyoma, péteri otthonából távozott 7 óra 30 perckor, és azóta nem adott életjelet magáról.

A rendőrségre a férfi élettársa tett bejelentést, az ügyben akkor a Monori Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást indított. Időközben azonban – a beszerzett adatok alapján – felmerült a gyanú, hogy Tálas János bűncselekmény áldozata tett és nem önszántából hagyta el otthonát. Jelenleg személyi szabadság megsértése miatt folyik nyomozás, ismeretlen tettes ellen.

Fotó: police.hu

Tálas János körülbelül 185-190 centiméter magas, vékony testalkatú, kék szemű és rövid, barna hajú. Különös ismertetőjele, hogy a jobb kézfején egy sirályt, míg a bal vállán és a bal lapockáján egy homárt ábrázoló tetoválás látható. Mindkét ábra színes. A férfi eltűnésekor fekete-fehér kockás, térdig érő nadrágot, fekete színű mintás pólót és fehér sportcipőt viselt.

Mivel mostanáig hiába keresték, a rendőrség nyomravezetői díjat tűzött ki, félmillió forintot.

Díjkitűzés

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője bruttó 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.

A rendőrség kéri, hogy aki Tálas János eltűnésével vagy tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon, vagy hívja telefonon a 06-1-237-43-39-es számot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik