Közélet

Puskagolyóval a fejében él a 49 éves asszony

Még gyerekkorában találták el légpuskával, a lövedék azóta ott van a fejében. Az orvosok szerint veszélyesebb lett volna eltávolítani.

A Fejér megyei Mezőszentgyörgyön élő Szabó Istvánné Marika 8 éves volt, amikor az udvarukon letámasztott légpuskával – amit édesapja és idősebb testvérei használtak – öccse véletlenül arcon lőtte. “Öcsém alig 6 éves volt, soha nem sütött el fegyvert. Épp a vendéget kísértük a kapuhoz, amikor elénk ugrott, majd így kiáltott: Figyeljetek!” – emlékezetett vissza a szerencsétlen történésekre Szabó Istvánné, akinek esetét a Blikk közölte.

A lövedék a jobb szem alatt hatolt a fejbe, és egészen a bal oldali orrjáratig fúródott. Bár az asszony akkor elveszítette az eszméletét, a golyó elkerülte a szemidegeket pár milliméterrel, így nem veszítette el a látását, és a lövedék okozta seb is eltűnt. Az orvosok úgy találták, veszélyesebb lenne eltávolítani a golyót, mint a helyén hagyni, így az azóta is a nő fejében van.

“Nemrég rosszul lettem, és CT-vizsgálatot csináltak a kórházban. Ekkor a doktornő először meglepődött, majd javasolta a lövedék eltávolítását, ám mivel eddig nem okozott problémát, nem szeretném, ha hozzányúlnának. Lehet, pont az idézne elő valami bajt – nevetett az asszony, aki azt is elárulta, családja gyakran ugratja azzal, hogy „begolyózott” – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik