Közélet

Kis híján halállal végződött az érdi rablók terve

betörő (betörő, ajtó)
betörő (betörő, ajtó)

A pár megpróbálta "kifüstölni" áldozatait. Azt akarták, hogy menekülés közben áramütés érje őket.

Több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete – ezért emelt vádat az ügyészség egy pár ellen, akik csellel akartak kirabolni két érdi asszonyt még 2012 decemberében. Tervük akár tragédiával is végződhetett volna.

A Pest Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a vádlottak alkalmi munkából éltek, a nő korábban egy érdi asszony házában lakott, így tudta, hogy vannak ékszerei. Eldöntötték, hogy megszerzik az értékeit. A férfi becsengetett kiszemeltjükhöz azzal, hogy albérletet keres, de valójában csak a helyszínt térképezte fel.

Egyik éjszaka az asszony házához mentek, a férfi elvágta a telefonvezetéket, a bejárati ajtó felett lévő lámpát pedig egy törölközővel letakarta. Ezután a hálószoba gázkonvektoráról leszerelte a fémrácsot, a nyílásban kénlapokat gyújtott meg, majd szivacsdarabokkal zárta le azért, hogy a kénlapok és a műanyag égésterméke a szobába kerüljön, a lakó a szagra
felébredjen és a bejárati ajtóhoz menjen. A pincében lévő elektromos vezeték végéről eltávolították a műanyag szigetelést, majd a vezetéket a bejárati ajtó fém kilincsére helyezték, a másik végét pedig a férfi a pincében egy elektromos elosztó dobozra kötötte. Tették mindezt azért, hogy a házból kifelé tartó nőt megrázza az áram. Végül zajt csaptak, hogy az asszony mindenképpen felébredjen. A férfi ekkor már a bejárati ajtónál várt rá, élettársa pedig az utcán figyelt.

A hálószobában alvó asszony felkelt a kén szagára, a zajra pedig a bejárati ajtóhoz ment, és megpróbálta kinyitni. Ám a férfi az elektromos vezetéket a pincében lévő elosztódobozban tévedésből a 0-s fázisra kötötte, abban áram nem volt, így a nő nem szenvedett áramütést. A bejárati ajtót sikerült kinyitnia, ekkor a támadó a földre lökte, ám a lakó nem hagyta magát, próbálta megrúgni a rablót, közben segítségért kiáltott. A férfi inkább elfutott, ahogy párja is.

Az ügyészség szerint a páros egy másik érdi nőt is megpróbált kirabolni ezzel a módszerrel, de nem jártak sikerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik