Közélet

Kártérítést nyertek a gyászoló szülők, az orvost mégis felmentették

Bár a polgári perben a bíróság kimondta: az ellátást végző orvosok megsértették az elvárható gondosság elvét, a büntetőperben felmentették a terhessége 28. hetében meghalt kismama orvosát.

Öt éve emészti a gyász Miklósity Lászlót és feleségét. 33 éves lányuk, Mónika terhessége 28. hetében hunyt el – írja a Bors mai számában. Mónika 2009. december 16-án lett rosszul, abajai kórház sürgősségi osztályára került, öt nappal később terhességi mérgezésben meghalt. Kisfiát császármetszéssel segítették világra, Péter 900 grammal született, ma már nagyszülei nevelik, speciális óvodába kell járnia.

A kórházban tévesen diagnosztizálták a tüneteket, az orvos ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás. Ezzel párhuzamosan a nagyszülők kártérítési pert indítottak, amelyet jogerősen meg is nyertek. Megdöbbentek, amikor megtudták: a bünetőügyben feémentették az orvost.
A családot képviselő dr. Ábrahám László szerint nem szerencsés, hogy abajai orvos ellen a bajai bíróságon folyt a per. Az ügyvéd a Borsnak elmondta: a benyújtott elfogultsági kérelemre több mint három hónap elteltével kaptak választ, ekkor a tárgyalások már folyamatban voltak.

Miklósityék fontolgatják, hogy a strasbourgi bírósághoz forduljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik