Közélet

Éhségsztrájkba kezdett a tescós rabló

borton(960x640).jpg (börtön, )
borton(960x640).jpg (börtön, )

A férfi azért vonta meg magától az ételt, mert szerinte megsértették a jogait a börtönben.

Éhségsztrájkba kezdett a tescós rabló. A Blikk szerint a rablással és gyilkossággal vádolt 43 éves férfi azért szánta rá magát a nem éppen veszélytelen demonstrációra, mert úgy gondolja, megsértették jogait a börtönben.Ezért a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán perli a magyar államot.

Az ügyben felelnie kellene néhány kérdésre, ő azonban úgy véli, ebben meggátolja őt a büntetés-végrehajtás, mivel állítása szerint csak korlátozottan használhatja a számítógépet és az internetet a fegyintézetben. Így szerinte nem tudja időben beadni a bíróságra a dokumentumokat.

A büntetés-végrehajtás sajtóosztályán a személyes adatok védelmére hivatkozva nem válaszolhattak. Más forrásból azonban a lap úgy értesült, hogy a férfi mindössze 72 órán át tud koplalni, azután kötelezik arra, hogy egyen.

Ahogy arról beszámoltunk, férfi és társai – egyebek mellett – 2005 májusában kiraboltak egy pénzszállító autót a budaörsi Tesco áruháznál, többször rálőttek a kiérkező rendőrökre, és menekülés közben kézigránátot dobtak rájuk. Az elsőrendű vádlott – az ároktői banda tagjaihoz hasonlóan – azért volt házi őrizetben, mert lejárt az előzetes letartóztatás határideje. Ki is használta a helyzetet.

2013 novemberében került ismét a figyelem középpontjába, miután az egyik tárgyalási nap után azt mondta, fogorvoshoz szeretne menni, mielőtt visszatér lakásába. A bíró megadta az engedélyt, a vádlott azonban nem hazafelé vette az irányt. Egy ismerősét bízta meg, hogy szerezzen neki  fegyvert, robbanóanyagot, lőszereket, de még azelőtt elkapták, hogy át tudta volna venni a „megrendelt árut”.

A férfi egyszer már pert nyert a Budapesti Fegyház és Börtönnel szemben az ott uralkodó állítólagos mostoha körülmények miatt. Első fokon hárommilliót ítéltek meg neki.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik