Közélet

Balla-gyilkosság: bizonyítékok tűntek el

Balla Irma per (balla irma)
Balla Irma per (balla irma)

A meggyanúsított munkás beleivott egy borosüvegbe, majd letörölte az ujjnyomokat. Ezt azonban nem vizsgálták, az üveget pedig megsemmisítették.

Meg sem kell szólalnia a jelenlegi gyanúsítottnak a Balla-gyilkosság ügyében, akkor is bizonyítható a bűnössége – írja a Blikk. A lap szerint a férfi DNS-én kívül más, betonbiztos bizonyítékokat is találtak ellene. Ez azért számít átütő fejleménynek mert a férfit az elsők között zárták ki a lehetséges gyilkosok sorából, pedig DNS-ét már akkor levették,  és összehasonlították egy anyagmaradvánnyal, amit akkor az elkövető tulajdonának gondoltak, de a jelek szerint nem vizsgáltak meg mindent, hiszen a bíróság által kiadott, majd újra lefoglalt tárgyak egyikén – Balla Irma személyes tárgyán – megtalálták a segédmunkás DNS-ét.

Azonban mostanra kiderült, kulcsfontosságú bizonyítékok sora is elveszett. Ilyen volt például az a borosüveg, amiről a férfi  korábban a vallomásában is beszélt. A borosüvegbe – D. visszavont vallomása szerint – beleivott, majd letörölte az ujjnyomokat. Ezt azonban nem vizsgálták, az üveget pedig megsemmisítették. Ráadásul elvesztek az adatok Balla Irma laptopjáról, és eltűnt az asszony takarója is, amivel a gyilkos lefedte a holttestet. A pokrócot nem csomagolták be a rendőrök bűnjelként, hanem abban szállították a boncolásra a holttestet.

Múlt héten az áldozat fiát  – aki immár sértett az ügyben – meghallgatták a nyomozók. Ügyvédje, Magyar György a Hír24-nek elmondta, a rendőrség úgy tűnik, biztos a dolgában. Mint azt megírtuk, a nyomozás már áprilisban lezárulhat.

Mint ismert, Balla Irmát 2007-ben, húsvétkor ölték meg debreceni lakásában. A képviselőnőt 21 rendbeli erőbehatás érte, a halál oka arckoponya- és nyaksérülésekre vezethető vissza. Fiát gyanúsították, vádolták, majd ítélték el, végül bizonyítottság hiányában felmentették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik