Közélet

Vizsgálat indult a hevesi kismama halála miatt

terhes asszony, kismama (terhes asszony, kórház, várandós, kismama)
terhes asszony, kismama (terhes asszony, kórház, várandós, kismama)

„A császárt követően semmi gond nem volt, a menyem még mellre is tette a kislányt" – idézi fel a szülést követő perceket az elhunyt asszony anyósa. A szülés után a kismama nagyon rosszul lett, ezért azonnal betolták a műtőbe és megoperálták.

Rájöttek, hogy a lépén van egy ér, amely megrepedt, és nagyon vérzik. A műtétet után azonban a nő újra rosszul lett, ezért megint megműtötték. Sajnos azonban ekkor már nem sikerült megmenteni az életét. Az áldozat anyósa szerint menyének belső vérzése volt, melyet nem tudtak az orvosok megállítani. A kislányt Annarózának nevezték el – derül ki a Bors cikkéből.

Weisz Péter, a gyöngyösi kórház főigazgatója a Faceportalnak elmondta, a belső vizsgálat megkezdésével egy időben a kórház hivatalosan is bejelentést tett, és igazságügyi orvos szakértő bevonásával tárja fel a halálesetet kiváltó okokat.

A család mindenesetre megfelelő információk nélkül nem akar vádaskodni, egyelőre az számukra a legfontosabb, hogy segítsenek az asszony férjének a három gyermeket tisztességgel felnevelni.

A gyöngyösi tragikus eset mellett Budapesten egy kisbaba nem élte túl a szülést. A Bors úgy tudja: egy állapotos nő erős, a terhességére veszélyes depresszióval küzdött, ezért a Szent Imre Kórházba szállították. Először a sürgősségi betegellátó osztályra került, majd innen a pszichiátriára szállították. Itt megszülte gyermekét, aki az újraélesztés ellenére is életét vesztette. A rendőröség egyelőre közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik