Közélet

Kétélű tőrrel mészárolta le fiát a kerecsendi apa

Rendorseg(210x140).jpg (rendőrség, rendőr, tűzoltó, mentő, villogó, sziréna, )
Rendorseg(210x140).jpg (rendőrség, rendőr, tűzoltó, mentő, villogó, sziréna, )

A férfi kétszer mellkason, majd egyszer hátba szúrta menekülő gyermekét. Egy fűkasza miatt robbant ki a vita, amely vérontásba torkollott.

Hamarosan bíróság elé áll az a kerecsendi férfi, aki tavaly nyáron – ahogy az ügyészség fogalmaz – lemészárolta fiát. Az apa ellen emberölés miatt emeltek vádat.

A Heves Megyei Főügyészség számos, brutális részletet közölt az ügyről. Eszerint a vádlott feleségével és fiával, valamint annak élettársával élt egy háztartásban. Sokat vitatkoztak, mivel a fiú az alkalmi munkákért kapott pénzét játékgépekbe dobálta vagy elitta, és ilyenkor agresszívvé vált, szidta és olykor még bántalmazta is szüleit.

Augusztus 15-én kölcsönkérte apja motoros fűkaszáját, de nem kapta meg. Dühében elment otthonról, csak délután ment haza – részegen. A fagyasztóládához ment, és elkezdte kipakolni, kidobálni, ami benne volt, és közölte párjával, hogy az ő anyjához költöznek Kálba, úgyhogy hívja fel.

Ebből vita kerekedett, az áldozat a szomszédoknak szólt, hogy kérjenek rendőri segítséget, de mire a járőrök megérkeztek, a veszekedés már tettlegességig fajult: apa és fia a ház folyosóján ütlegelte egymást. A vádlott végül bement a gangról nyíló hálószobába, felkapta az ágyában rejtegetett 20,5 centiméter pengehosszúságú kétélű tőrét, visszament gyermekéhez és szemből kétszer mellkason szúrta őt. Fia menekülni próbált, ekkor szülője nagy erőből hátba döfte. A férfi az udvaron összeesett és néhány percen belül elvérzett.

Az apa – látva, hogy fia meghalt – átment a szomszédba, ott várta meg a rendőröket. Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott vele szemben. Előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik