Közélet

Tűz egy tízemeletes házban Nyíregyházán

erkélytűz nyíregyházán (erkélytűz, nyíregyháza, )
erkélytűz nyíregyházán (erkélytűz, nyíregyháza, )

Ruhák és az erkélyajtó gyulladtak meg, az épületből huszonegy embert kellett kimenekíteni.

Erkélyen tárolt tárgyak égtek egy tízemeletes társasház hatodik emeletén szerda délután Nyíregyházán – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Az Ungvár sétányon lévő tízemeletes társasház hatodik emeleti erkélyén ruhaneműk kaptak lángra és az erkélyajtó gyulladt meg. A tűz részben átterjedt a hetedik emeleti erkélyre is.

Huszonöt embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát, ők a hatodik emeleten vagy magasabban laktak. A mentők három embert vittek kórházba, egyikük abban a lakásban él, amelyikben a tűz keletkezett.

Fotó: MTI / Balázs Attila

A katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján azt közölte, hogy az épület füsttel telítődött, és a hetedik emeletről egy embert védőálarcban menekítettek ki.

Áram nélkül maradnak

Részben sem kapcsolja vissza az áramot a szolgáltató a társasházban – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerda este a honlapján. A közlemény szerint az oltáshoz felhasznált víztől átáztak a falak, ezért a 191 lakás egyikében sem kapcsolják vissza az áramot, várhatóan csütörtökig.

A helyszínen van a katasztrófavédelmi megbízott, hogy felmérje, hányan kérnek a lakók közül elhelyezést – közölték. A házat, amelyben mintegy ötszázan laknak, statikus is átvizsgálja a nagy hőterhelés miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik